Zeewolde ontwijkt klif Vierhouten

Zeewolde heeft een moeizame maar dik verdiende overwinning behaald op Vierhouten.

Traditioneel heeft Zeewolde het altijd heel moeilijk tegen Vierhouten. De laatste ontmoeting eindigde met hangen en wurgen in 2-2 terwijl de aflevering daarvoor zelfs een 3-1 nederlaag opleverde. In het begin zag het er helemaal niet naar uit Zeewolde een lastige middag zou krijgen.

Pieter Blom schoot al binnen een minuut een half afgeslagen hoekschop net over het doel. Gedurende de aanvalsgolven van Zeewolde ontsnapte Vierhouten twee keer. De tweede keer zelfs zo goed dat Mauritzio Sleurink de bal van de lijst moet halen waar Romero Butz al even eerder de bal alleen maar kon aanraken. In de tegenstoot was Jesper Tinga dicht bij de 1-0 maar hij stuitte zoals vaker zou gebeuren op de doelman. In de 12e minuut eindigde een prima combinatie tussen Ronald Hoek en Pieter Blom met een schot over in plaats van in het doel. Weer twee minuten later een kopkans van Joustra, maar de keeper van Vierhouten gaf geen krimp. In de 20e  minuut was het dan toch raak. Hessel Korthuis leverde de bal af bij Reinier Joustra die de 0-1 binnen werkte. Zeewolde ging door van voor de 0-2 maar kreeg het deksel op de neus. Eerst raakte Vierhouten de paal om vervolgens in de 34e minuut een slecht weggewerkte hoekschop achter doelman Romero Butz te werken.

Zeewolde bleef aanvallen, kansen creeren en ... missen. Met name Kamal Arzini zag de ene na de andere 100% kans alle kanten op gaan behalve de goede. Daar zat ook een dosis domme pech bij. Twee doelpunten werden afgekeurd wegens vermeend buitenspel en ook de paal was Vierhouten behulpzaam. De laatste mogelijkheid voor rust was voor Mauritzio Sleurink die de bal net langs de verkeerde kant van de paal kopte. Zo haalden beide ploegen de rust met een 1-1 gelijke stand.

De 2e helft zag er toch iets anders uit dan de eerste helft. Zeewolde had meer moeite om mogelijkheden te scheppen. Vierhouten kwam er helemaal niet meer uit, behalve helemaal aan het einde van de 2e helft. Pieter Blom zorgde in de 51e voor een strakke voorzet die door iedereen werd gemist. Een paar minuten later leverde Jesper Tinga een prima voorzet af die door Piter Blom in één keer genomen moest worden. Dat gebeurde ook alleen de bal eindigde niet in het doel.

Met Yassin Karpuz voor Pieter Blom ging Zeewolde door met het zoeken naar gaten in de verdediging van Vierhouten. Ronald Hoek was in de 68e minuut dichtbij de 1-2 maar strandde op de doelman. De druk van Zeewolde nam toe en de krachten bij Vierhouten af. Het was een kwestie van tijd voor de 1-2 zou vallen.

71e minuut: Kamal Arzini kreeg een voorzet van Jesper Tinga niet in het doel.

75e minuut: vrije trap Reinier Joustra: via de muur naast.

80e minuut Ronald Hoek haalde een kunststukje uit en de bal gaat in het doel. Scheidsrechter zag buitenspel in de positie van Hoek waar de assistent van Vierhouten de vlag naar beneden houdt.

85e minuut. Overtreding op Chris Hoppen die is ingevallen voor Jasper van Scherrenburg. Reinier Joustra zette zich achter de bal. Randje zestienmeter aan de zijkant schuin voor het doel. Even later konden spelers en toeschouwers van Zeewolde juichen. Met een fantastische trap zorgde Joustra voor de 1-2.

Vierhouten verliet de verdedigende stellingen om toch nog een puntje uit het vuur te slepen. In blessuretijd kregen de gastheren een hoekshop. Deze werd afgeslagen en belande bij Joustra die niet meer ingehaald werd door verdedigers en aangekomen bij het doel van Vierhouten kon Joustra kiezen uit diverse mogelijkheden. Een hatrick maken, de bal aan de ongelukkig spelende Kamal Arzini geven of aan Yassin Karpuz, die vorige seizoen de 2-2 maakte, een doelpunt gunnen. Man-of-the-match Reinier Joustra was niet zelfzuchtig en gunde de bal aan Kamal Arzini: 1-3 in blessuretijd.

Kwaliteit, voetballende vermogen en de absolute wil om te winnen zorgde, ondanks een moeilijke partij voetbal, toch voor een 1-3 overwinning. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 dat Zeewolde voor de competitie met een overwinning van het veld stapte.

Had het beter gekund ? Zeker. Sommige spelers konden moeilijk afscheid van de bal nemen, voor het doel ontbrak het aan vertrouwen en scherpte om de kansen af te maken. Op het middenveld leek iedereen met een eigen wedstrijd bezig te zijn en de aanvallers van Vierhouten liepen soms wel erg gemakkelijk langs hun  verdedigers. Nog heel wat te verbeteren. Maar het belangrijkste doel was gehaald: winnen ! en als bonus twee punten ingelopen op sv 't Harde.

Door het gelijke spel van sv 't Harde bij Elspeet is de achterstand van vv Zeewolde teruggebracht tot 1 punt. Met nog vijf wedstrijden te gaan liggen de bananenschillen voor sv't Harde en Zeewolde klaar. Voor Zeewolde is dat direct a.s. zaterdag als Vevo op bezoek komt. De 2-2 in Veessen ligt nog vers in het geheugen.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Hessel Korthuis, Luke Zwagerman, Mauritzio Sleurink, Jasper van Scherrenburg (78. Chris Hoppen), Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Pieter Blom (62. Yassin Karpuz), Kamal Arzini, Jesper Tinga

Karakteristieken:

20'   0-1 Reinier Joustra (assist Hessel Korthuis)

34'   1-1 Jesper den Herder

85'   1-2 Reinier Joustra

90+  1-3 Kamal Arzini (assist Reinier Joustra)

Aanmelden Nieuwsbrief