Zeewolde pakt punt in Voorthuizen

Onder onstuimige weersomstandigheden is Zeewolde erin geslaagd een punt mee te nemen uit Voorthuizen. VVOP was over het algemeen de betere ploeg en kwam snel op 1-0. Ali Akachar maakte al snel gelijk. Zo stond na 7 minuten de eindstand op het virtuele scorebord.

VVOP maakte de meeste aanspraak op de winst maar vond telkens een verdediger of doelman Romero Butz als sta-in-de-weg. Vlak voor tijd dreigde Butz even de controle over de bal te verliezen en was Ronald Hoek in de buurt om een late overwinning voor VVOP te voorkomen.

Twee weken geleden was de achterstand op de koplopers 8 punten en had Zeewolde 12 punten verzameld. Na wedstrijden tegen beide koplopers, heeft Zeewolde 16 punten uit 12 wedstrijden. De achterstand op de huidige koploper VVOP is nog steeds 8 punten. Een topprestatie voor het team van Peter Epe en assistent Ruben Schippers. En dat terwijl het team nog steeds niet in de, op papier, sterkste opstelling heeft kunnen spelen.

Veenendaal op plaats vier heeft een voorsprong van 4 punten op Zeewolde dat op de 11e plaats staat. Onder Zeewolde probeert Rood Wit ’58 zich los te maken van de laatste twee Advendo ’57 en Teuge.

Op zaterdag 21 december heeft Rood Wit ’58 de mogelijkheid om op 11 punten te komen als het wint van Terschuurse Boys. Wint Terschuurs Boys dan staan de mannen uit Terschuur op kop.

Hetzelfde Rood Wit ’58 is de eerste tegenstander van Zeewolde na de winterstop op 25 januari. Zeewolde doet hele goede zaken om ver weg te komen van de onderste regionen, als het die wedstrijd winnend afsluit. Zo simpel als het volgens de stand lijkt, zal het niet worden. Recent schakelde Rood Wit ’58 poldergenoot BAS nog uit voor de beker.

In de tussentijd speelt het 1e elftal een aantal oefenwedstrijden. Na de traditionele nieuwjaars-wedstrijd op 4 januari, tegen oud-1e-elftal spelers, staat het volgende programma gepland - weer en weder dienende en onder voorbehoud - voor in de agenda:

- zaterdag 11 janauri om 14.30 op het terrein van AGOVV in Apeldoorn tegen Fortissimo

- dinsdag 14 januari uit om 20.00 in Doornspijk tegen DSV '61

- zaterdag 18 januari om 15.00 thuis tegen IJVV

- dinsdag 21 januari om 20.00 in Elburg tegen ESC

Spelers vv Zeewolde tegen VVOP: Romero Butz, Ronald Hoek, Maurizio Sleurink, Jeffrey Bras, Ramon Chaigneau, Denilson Ramazan (86. Julian de Roder), Rutger de Vries, Reinier Joustra, Niels van Moolenbroek, Ali Akachar en Jonne Houtstra (55. Nick Redegeld).