VV Zeewolde

Zeewolde speelt gelijk tegen DVV

Zeewolde is er niet in geslaagd de wedstrijd tegen de nummer 4 op de ranglijst te winnen. Na twee keer op voorsprong te zijn gekomen wist DVV even zo vaak de gelijkmaker te produceren. Door de winst van Fortissimo zijn de mannen uit de polder gezakt naar de 3e plaats. 

Na een indrukwekkend eerbetoon van 1 minuut voor de aan ALS overleden oud speler Erik Kamphorst, ging Zeewolde energiek op zoek naar de voorsprong. Binnen enkele minuten was Zeewolde dicht bij een treffer. Jasko Ertomovic kopte uit lastige positie over het doel. In de 6e minuut scheerde een schot van Tomas Butz rakelings over de lat en na 8 minuten wist Yasin Karpuz de bal niet tussen de palen te krijgen. DVV stelde daar niet veel tegenover. Het wachten was op de 1-0.

In de 33e minuut was het opeens raak. Zeewolde verdiende de bal op het middenveld. Scheidsrechter Bekema bestraft een duw niet als overtreding en Yasin Karpuz bracht zichzelf in stelling om vanaf ongeveer 20 meter op het doel te schieten. De bal paste precies in het hoekje en de 1-0 was een feit. DVV probeerde iets terug te doen en was uit een hoekschop één keer echt gevaarlijk. Doelman Sander Jacobs keerde de kopbal knap ten koste van een hoekschop.  

Na de rust ging Zeewolde op zoek naar de 2-0. Pieter Blom was dicht bij een treffer. Zijn fraaie actie eindigde echter met de bal naast in plaats van in het doel. Uit een aardige combinatie wist DVV in de 56e minuut zomaar uit het niets de 1-1 te maken. Met nog voldoende tijd en een extra schep energie ging Zeewolde op zoek naar de 2-1. Jasko Etomovic was dichtbij met een schot op de paal. Gelukkig voor Zeewolde was Hessel Korthuis in de 62e minuut wel trefzeker. Een lange rush ingezet op eigen helft eindigde in het net achter de doelman van DVV. 

Lange tijd leek de wedstrijd op 2-1 uit te draaien tot eerst Tomas Butz en even later Yasin Karpuz vergaten om de 3-1 te maken. Zoals vaker vergeet Zeewolde dan de wedstrijd op slot te gooien en gaan spelers op avontuur. En dan was er plotseling een mogelijkheid voor DVV. De bal kon er vanuit die positie normaal gesproken niet in. Helaas voor Zeewolde paste het wel precies voor DVV. Via onderkant lat verdween de bal in het doel en verspeelde Zeewolde twee kostbare punten. DVV blij mij het punt, Zeewolde zeer teleurgesteld dat twee keer een voorsprong uit handen was gegeven en de ploeg de wedstrijd niet op slot had kunnen gooien. 

Ijs en weder dienende komt over twee weken EFC'58 op bezoek op de Horst. Ongetwijfeld wordt dat weer een spannend en stevig potje voetbal. 

Spelers Zeewolde

Sander Jacobs, Hessel Korthuis, Jeffrey Bras, Rutger de Vries, Richard Blotenburg, Roan Fokker, Jesse Oving (46. Chris Hoppen), Tomas Butz, Pieter Blom (89. Luca Rempf), Yasin Karpuz, Jasko Etomovic

Hoofdsponsor VV Zeewolde

Logo sportiquee

Aanmelden Nieuwsbrief

Onze sponsoren