Zeewolde verrast tegen Blauw Geel

In een gelijk opgaande wedstrijd heeft vv Zeewolde de eerste overwinning van het seizoen behaald. In de eerste was Zeewolde de bovenliggende partij met de beste kans voor Martijn van Heesbeen op een voorzet van Jesper Tinga. In plaats van in het doel ging de kopbal langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd en was Blauw Geel de betere partij. Romero Butz stond op zijn post en zorgde met een aantal prima ingrepen voor de eerste clean sheet van het seizoen. Het leverde hem de man-of-the-match waardering op van de wedstrijdsponsor. Het was niet alleen de verdienste van Romero Butz dat de mannen uit Ede weinig of geen mogelijkheden kregen. De hele defensie verdiende een compliment voor de geconcentreerde manier waarop werd verdedigd. Ondanks het goede verdedigen had Blauw Geel op een 0-1 voorsprong moeten komen. De beste kans in de 56e minuut was niet aan de voorwaartsen besteed.

Na de komst van Pieter Blom voor Martijn van Heesbeen raakte de wedstrijd weer wat meer in evenwicht. Blauw Geel trok bij balverlies regelmatig aan de (nood)rem en haalde de angel uit zo ongeveer elke omschakeling van Zeewolde.

Bij Zeewolde kwam de 16 jarige Julian de Roder in de 80e minuut in het veld voor de moegestreden Wouter Neederkoorn. Opnieuw een jeugdspeler die zijn debuut maakte onder Peter Epe. De wedstrijd leek op een 0-0 uit te draaien, een uitslag die recht zou doen aan de verhoudingen in het veld.

Toch werd het 1-0 en wel door een terecht gegeven strafschop. Denilçon Ramazan was het slachtoffer. Dader Marcel van Bruksvoort kon gelijk met een rode kaart het veld verlaten. Ali Akachar pakte meteen na het fluitsignaal de bal en liet zich door de protesten van Blauw Geel niet afleiden: 1-0 in de 85 minuut.

Blauw Geel probeerde met 10 man de gelijkmaker te forceren maar slaagde daar niet in. Na vier wedstrijden met complimenten voor het spel en slechts één punt, was het spel misschien wat minder maar het resultaat des te beter. Zo pakte Zeewolde de eerste overwinning in de competitie en schuift de ploeg op van plaats 13 naar de 11e plaats op de ranglijst.

A.s. zaterdag de volgende uitdaging. Zeewolde op bezoek bij koploper Otterlo dat AGOVV met 11-1 naar huis stuurde.

Spelers Zeewolde:

Romero Butz, Ramon Chaigneau, Mauritzio Sleurink, Ronald Hoek, Wouter Neederkorn ( 80. Julian de Roder), Rutger de Vries, Denilcon Ramazan, Niels van Moolenbroek, Ali Akachar, Martijn van Heesbeen (61. Pieter Blom), Jesper Tinga.