Zeewolde wint ook in Dronten

Zeewolde heeft de wedstrijd tegen Reaal Dronten met 0-2 gewonnen. Na een start met de nodige kansen voor Zeewolde, kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Vlak na rust scoorde Zeewolde de 0-1 met een aanval uit het boekje. Het duurde lang voor Zeewolde uiteindelijk de beslissende treffer maakte. Kort in blessuretijd verdween de bal voor de 2e keer achter de doelman van Reaal Dronten.

Reaal Dronten had er alles aan gedaan om een derby sfeertje te creëren tot en met het schrijven van een uitdagende voorbeschouwing. Vanuit Zeewolde was een bus georganiseerd door TIFO vv Zeewolde waar gretig gebruik van werd gemaakt. Behalve met de bus waren ook nog de nodige supporters met eigen vervoer gekomen. Zo ontstond de bijzondere situatie dat het aantal supporters dat meegekomen was uit Zeewolde groter was dan het aantal supporters van Reaal Dronten zelf. De sfeer werd er niet minder om.

Na het wegwaaien van de nodige blauwe rook ging Zeewolde direct furieus van start. Binnen een paar minuten leverde dat diverse mogelijkheden op de 0-1 op. Pogingen van Mauricio Sleurink, Ruben Stoelhorst, Reinier Joustra en Senad Salihi kwamen niet verder dan de doelman of verdwenen naast of over het doel van de Dronter doelverdediger. Reaal liet zich niet onbetuigd en probeerde via de lange bal de voorwaartsen te bereiken. Het moet gezegd dat Hessel Korthuis en Rutger de Vries hun handen vol hadden aan de wendbare vleugelaanvallers van Dronten. Toch kwam Zeewolde niet echt in de problemen. Als er echt gevaar dreigde, ontfermde doelverdediger Romero Butz zich wel over de bal. Een bijzonder mooie actie halverwege de eerste was van Senad Salihi en had een beter lot verdient. De solo werd ingezet vanaf de middellijn en eindigde in het 16 meter gebied met een schot over in plaats van in het doel.

Zeewolde slaagde er maar niet in om de eindpass op de juiste plek te krijgen. Reaal Dronten kon relatief eenvoudig overeind blijven. Bij een uitval van Zeewolde verpletterde de keeper van Dronten bij het uitkomen bijna Kamal Arzini. Scheidsrechter Rigterink zag het als een ongelukkige botsing. De aanvaller van Zeewolde kon verder, maar moest in de rust toch in de kleedkamer achterblijven.

Zo slordig Zeewolde in de eerste helft met de eindpass was, zo perfect was de aanval een paar minuten na de rust. Ronald Hoek was de aanstichter met een prima pass op Pieter Blom, die de verdediging voorbij snelde en de bal op een presenteerblaadje bij Reinier Joustra afleverde die de 0-1 binnen schoof.

De tweede helft leverde verder niet veel spektakel op. Reaal Dronten zag wel lange tijd kans om een 2e treffer van Zeewolde te voorkomen. De mannen uit Dronten slaagden er niet in om veel mogelijkheden te creëren. Toch onstaat er altijd wel één kans. In de 70e minuut werd een bal hard voor het doel van Zeewolde langs geschoten. Niemand zag kans een teen tegen de bal te krijgen.

Door het uitblijven van de 0-2 bleef het lang spannend. De bal kan er zo maar per ongeluk invliegen. Dat gebeurde uiteindelijk ook maar dan in het voordeel van Zeewolde. Senad Salihi maakte ruimte voor een voorzet en vond bij de 2e paal Ruben Stoelhorst die met een volley, alles behalve per ongeluk, de bal in de touwen joeg. De assistent scheidsrechter dacht aan buitenspel. Scheidsrechter Rigterink niet: 0-2 wedstrijd beslist. Het had uiteindelijk nog 0-3 moeten worden, Pieter Blom was de keeper al voorbij, toen Senad Salihi de bal overnam en diverse goocheltrucs uithaalden en afrondde met een bal op de lat. Dat was op zich een prestatie van formaat: het doel was leeg. Scheidsrechter Rigterink vond het na 5 minuten blessuretijd wel genoeg en floot af. Zeewolde haalde een verdiende 0-2 overwinning ook al stribbelde Reaal Dronten verdienstelijk tegen.

Zeewolde heeft tot nu toe alle uitwedstrijden, allemaal op echt gras, gewonnen. Na 5 wedstrijden minimaal 1 tegendoelpunt, kon Romero Butz de eerste clean sheet van het seizoen noteren. Het elftal slaagt er steeds beter in om de uitgedachte tactiek ook echt uit te voeren zonder tot geweldig voetbal te komen. Het aantal mogelijkheden voor de tegenstanders neemt af, terwijl de ploeg zelf blijft scoren.

Het elftal van Peter Epe heeft na 6 wedstrijden de koppositie in handen met 2 punten voorsprong op sv ’t Harde en 3 op de tegenstander van zaterdag 10 november WZC Wapenveld.

Spelers Zeewolde:
Romero Butz, Rutger de Vries (72. Richard Blotenburg), Mauricio Sleurink, Jasper van Scherrenburg, Hessel Korthuis, Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Senad Salihi, Kamal Arzini (46. Pieter Blom), Ruben Stoelhorst.

Aanmelden Nieuwsbrief