Zeewolde wint polderderby van BAS

In de voorronde voor de beker is Zeewolde er in geslaagd ook de 2e wedstrijd winnend af te sluiten. Na de winst op 3e klasser Rood Wit op 1 september was een andere 3e klasser, BAS uit Biddinghuizen het slachtoffer.

Door: Ger Blom

Zeewolde begon voortvarend en al na 2 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Martijn van Heesbeen was de aangever en Ruben Stoelhorst degene die de bal vlekkeloos wist binnen te schieten. Kort daarop had Zeewolde zomaar op 0-2 kunnen komen maar dat feestje ging niet door. BAS kreeg in de 11e minuut de kans op de gelijkmaker. Na het uitspelen van doelman Romero Butz wist BAS de bal niet in het doel te krijgen wel er naast. De volgende mogelijkheid was weer voor Zeewolde. Op aangeven van Ruben Stoelhorst mikte Reinier Joustra net naast.

Het enthousiaste begin van Zeewolde verloor in de eerste helft steeds meer haar glans. De organisatie was niet zo goed als in de 1e helft tegen Rood Wit en spelers konden elkaar steeds slechter vinden. Dat leidde tot regelmatig balverlies en wat mogelijkheden voor BAS.

Toch was het Zeewolde dat op 0-2 kwam. Weer was Martijn van Heesbeen degene die de basis legde. Deze keer legde de uitblinker aan de kant van Zeewolde de bal panklaar voor Roan Fokker die zomaar de bal achter keeper Sander Westdijk werkte. Twee minuten later was BAS dicht bij de aansluitingstreffer. Een scrimmage voor het doel van Zeewolde leverde drie mogelijkheden voor BAS op om op het doel te schieten, na twee geblokte schoten, verdween de derde poging naast het doel. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Zeewolde. Rutger de Vries mocht van een meter of 20 een vrije trap nemen en schoot deze rakelings over het doel van BAS. Rust: 0-2.

Na de rust was Zeewolde heer en meester zonder tot geweldig grote kansen te komen. Reinier Joustra leek in de 49e minuut vrije doortocht tot de doelman van BAS te krijgen na een geniale voetbeweging van Martijn van Heesbeen. Helaas werd Joustra van de bal gelopen en ging de kans verloren.  In de 66e minuut zorgden twee hoekschoppen na elkaar voor gevaar. De 0-3 leverde het niet op. BAS stelde daar in aanvallend opzicht helemaal niets tegenover.

Uiteindelijk was het Ronald Hoek die Senad Sahili op de juiste manier in de diepte aanspeelde. De aanvaller was niet te houden voor de verdediging en scoorde beheerst de 0-3. Pas in de 84e minuut wist BAS een kans te creëren. Aanval over links werd goed voorgegeven en vervolgens wat minder goed afgewerkt. Bal ruim over het doel van Romero Butz.

Zeewolde probeerde nog een doelpunt te scoren en slaagde daar ook in. Mooie voorzet van Kamal Arzini, minstens zo fraai afgerond door Martijn van Heesbeen. Helaas afgekeurd wegens buitenspel. Eindstand 0-3.

Misschien was het veldspel wat minder dan tegen Rood Wit, het resultaat mocht er zijn. Vooral de 2e helft maakte Zeewolde indruk door de manier waarop de tegenstander voortdurend werd afgetroefd. Volgens de teleurgestelde trainer van BAS Arjen Bredewolt had Zeewolde een aardig ploegje maar had BAS daar wel wat meer tegenover mogen stellen. Voor Zeewolde is de 2e overwinning op rij, de drie gescoorde doelpunten en de clean sheet (geen doelpunten tegen) een mooie opsteker richting start competitie.

Zaterdag 15 september heeft Zeewolde een goede kans om de volgende ronde van de beker te bereiken. Winst op VVOG-2 levert sowieso de volgende ronde op. Of Zeewolde aan een gelijkspel genoeg heeft weten we pas na de wedstrijd tussen Rood Wit en VVOG-2 die op 11 september wordt gespeeld.

Spelers Zeewolde tegen BAS

Romero Butz, Hessel Korthuis, Mauritzio Sleurink, Rutger de Vries, Jasper van Scherrenburg (66. Luuk Heerink), Roan Fokker, Ronald Hoek, Reinier Joustra, Senid Sahili (76. Pieter Blom), Martijn van Heesbeen, Ruben Stoelhorst (64. Kamal Arzani).

Karakteristieken:

2’           0-1 Ruben Stoelhorst (Martijn van Heesbeen)

35’         0-2 Roan Fokker (Martijn van Heesbeen)

74’         0-3 Senad Sahili (Ronald Hoek)

Gele kaart voor: Ruben Stoelhorst en Hessel Korthuis

@copyright vv zeewolde: dit artikel of delen ervan mogen niet zonder toestemming van vv Zeewolde worden gepubliceerd.

Aanmelden Nieuwsbrief