VV Zeewolde

Zuur verlies vv Zeewolde tegen Zwart Wit '63

Waterkoud en reuze gezellig op sportpark de Horst, met veel toeschouwers voor de streekderby: Zeewolde - Zwart Wit '63. 

Na de atrap stonden de spelers 1 minuut letterlijk stil tegen racisme. Daarna nam Zeewolde het initiatief. Tot drie keer toe werd Ruben Stoelhorst in kansrijke positie door de assistent van Zwart Wit '63 afgevlagd voor buitenspel en nam scheidsrechter van Beek het vlagsignaal over. Zeewolde was daarna nog één keer dicht bij de 1-0. Denilson Ramazan zag zijn inzet van dichtbij knap gestopt. Na 20 minuten nam Zwart Wit '63 het initiatief over. Een unieke kans in de 23e minuut voor Zwart Wit '63 werd door de gasten zelf om zeep geholpen. Op andere momenten zat Romero Butz de aanvallers van Zwart Wit '63 met handen of voeten dwars. Richting de rust kwam de wedstrijd weer in evenwicht. 

Met Kamal Arzini voor de geblesseerde Hessel Korthuis, pakte Zeewolde opnieuw het initiatief. Ruben Stoelhorst werd in de 49e minuut gevloerd op het randje van de 16 meter. De vrije trap was niet aan Akachar besteed. Een schot van afstand in de 56e minuut van Denilson Ramazan werd knap door van de Belt tot hoekschop verwerkt. De wedstrijd had alle kenmerken van een 0-0 wedstrijd totdat Sleurink in de 70e minuut Martijn Smits in het strafschopgebied vloerde en Reyer Roelofsen voor Zwart Wit '63 de 0-1 maakte. Door de rode kaart die Mauritzio Sleurink hierdoor opliep werd Zeewolde dubbel gestraft.

Nog geen minuut later had Zwart Wit '63 op 0-2 moeten komen. Knap verdedigen met Wouter Nederkoorn op de doellijn in de hoofdrol voorkwam Zeewolde de 0-2. Daarna probeerde Zeewolde de gelijkmaker te forceren maar slaagde er niet in. Akachar kon zijn frustraties niet beheersen en scoorde zijn 2e gele kaart. Zeewolde verloor niet alleen de wedstrijd maar ook twee basisspelers voor één of meer wedstrijden. 

Niet alles was kommer en kwel. Na een lange periode van blessureleed maakte Jeffrey Bras zijn rentree en werd direct beloond met de titel man-of-the-match. Met Rens Loos had Zeewolde opnieuw een verdienstelijke debutant. Ook was het een groot deel van de wedstrijd volstrekt onduidelijk wie de boven- en onderliggende partij was. Zelfs met 10 man wist Zeewolde regelmatig de vrije man te vinden ook al leverde dat niet de gewenste gelijkmaker op.  

Volgende week gaat Zeewolde op bezoek bij Advendo. Met alle blessures en schorsingen wordt het weer een boeiende puzzel voor Peter Epe en assistent Ruben Schipper. Met spelers uit JO19 en het 2e elftal op het vinkentouw gaat die puzzel vast weer opgelost worden. 

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Jeffrey Bras, Wouter Nederkoorn, Denilcon Ramazan, Rutger de Vries, Niels van Moolenbroek, Hessel Korthuis (46. Kamal Arzani, 61. Martijn van Heesbeen), Ali Akachar en Ruben Stoelhorst (74.Rens Loos).  

Onze sponsoren